Negru-verde, alb-albastru, alb-bleu, alb-verde, toate aceste combinatii au fost folosite in ultimii ani pe echipamentele echipei din Parcul cu Platani. Oare toti suporterii cunosc adevaratele culori ale „bancarilor”? Oficial, culorile clubului sunt bleu-alb-albastru. In decursul vremii modelele echipamentelor de joc ale Progresului au variat in jurul aceste combinatii de culori, deci, logic vorbind, normal ar fi ca si in zilele noastre echipa sa joace in aceleasi culori. Totusi, de la inceputul anilor 2000 pana in prezent formatia bancara a jucat arareori in combinatia bleu-albastru, majoritatea echipamentelor fiind de culoare alb-albastru. Avand in vedere ca numeroase echipe din Romania (Universitatea Craiova, Pandurii Targu-Jiu, Gloria Bistrita, Poli Iasi si lista poate continua) poarta alb-albastru pe echipament, in cazul Progresului culorile bleu-albastru ar trebui promovate si folosite meci de meci pe costumele de joc, reprezentand practic o parte importanta a identitatii noastre. Aceasta combinatie este unica in primele doua ligi din Romania si foarte rar intalnita in strainatate. Din aceste motive culorile „bancare” trebuie sa fie bleu-albastru si doar atat.

Mai jos aveti poza unuia dintre cele mai frumoase tricouri si shorturi in care a jucat vreodata echipa noastra (Dan Petrescu), echipamente care au marcat si cea mai glorioase perioada a clubului:

* Dan Petrescu in duel cu Vasile Cristocea la un meci intre FC National si Farul Constanta disputat pe stadionul Cotroceni