S-a nascut in Bucuresti, in data de 2 iunie 1943, in cartierul Cotroceni. Cocheteaza mai intai cu atletismul la varsta de 10 ani (inaltime si prajina) iar antrenamentele le face pe stadionul din str. Dr. Staicovici. Intr-o zi, studentii de la I.E.F.S. neavand portar apeleaza la el, antrenorul Cornel Dragusin remarcandu-i indemanarea ii propune sa vina la echipa de tineret „Progresul-Bucuresti” la grupa lui I. Kluge (la vremea aceea avea 14 ani) si din acel moment nu s-a mai despartit de minge.

Momentul terminarii liceului in 1961 a adus si promovarea examenului de admitere la Politehnica (Facultatea de Metalurgie), motiv pentru care a plecat la echipa Sportul Studentesc (pe atunci Stiinta Bucuresti). In „Regie”, antrenorii St. Miu si M. Maksay l-au introdus in lotul care ii mai cuprindea si pe Ramureanu, Ojoc-Anton, Grecea, Titeica, Fl. Dumitrescu, Cicu, M. Radulescu – Sarbu, Halagian, Dan Spataru, Mircea Lucescu, Unguroiu, Nertea, Gh. Dumitrescu, Ciornoava si Angelescu.
Debuteaza in echipa mare a Progresului in data de 01.10.1967, la partida Dinamo Bacau- Progresul (3-1) sub comanda antrenorilor Penita Moldoveanu, Florin Stirbei si Cornel Dragusin
Lotul de atunci era curpins din Matache, Mandru – Colceriu, Adrian Constantinescu, Alexandru Georgescu, Jean Grama, Mandoiu, Marinescu, Viorel Popescu, Peteanu, Mirauta-Al. Constantinescu (Kopa), Neacsu, I. Popescu-R. Ionescu, Alecu, Viorel Mateianu (Portocala), Oaida, Stoicescu, Soangher, Taralunga. De-a lungul celor 6 ani din Pracul cu Platani Manta i-a mai avut coechipieri si pe Andrei, Zamfir, Gherghel, Giron-Tanasescu, Dumbrava, R. Rotaru, Condurache, V. Craciunescu-A. Kassai, Raksi, Beldeanu, Dumitriu IV, Dinu Iordan, Dudu Georgescu, V. Nastase, Gh. Georgescu, I. Sandu, Filipescu, Bora, Pavlovici, D. Popescu iar ca antrenori V. Stanculescu, Al. Karikas si L. Colceriu. Cu Progresul joaca 3 editii in Divizia A si 2 in Divizia B.
In anul 1972 antrenorii C. Cernaianu si C. Otet l-au vrut la UNIVERSITATEA CRAIOVA unde Paul Manta joaca doi ani unde castiga titlul de vicecampion in editia 1972-1973 si titlul de campion in editia 1973-1974. In Cetatea Baniei joaca alaturi de :Oprea-Niculescu, Badin, Deselnicu, Sames, Stefanescu, Boc, Berneanu, Velea, Strambeanu, Ivan, Nita-Taralunga, Balan, Marcu si Oblemenco.
In vara lui 1974 revine la Progresul, sub conducerea lui Viorel Mateianu si Dumitru Baboia unde firesc apar si coechipieri noi printre care:D. Stefan, Nignea, Ploscaru, Petre Victor, Dragu, Marin Moraru, Tevi, Apostol, Dumitriu II, Dragnea si Turbatu.
In perioada 1975-1977 a trecut la Tehnometal Bucuresti, echipa ce promoveaza in editia 1975-1976 in Divizia B.
A acumulat 100 de prezente pe prima scena dar nu a imbratisat cariera de antrenor, preferand-o pe cea de inginer metalurg chiar la Tehnometal Bucuresti.
* multumiri Alex Manta

Reclame